Osmaniye İhh Derneği’nin Çalışmaları

 

Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir  Sarıcan, kentteki 260 yetime burs sağlandığını belirtti.

Sarıcan, derneğin kuruluşunun 3'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, yetimler ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İHH'nin yardım faaliyetlerinin artarak devam ettiğini kaydeden  Sarıcan, "Geçen yıldan bu yana derneğimiz 28 bine yakın Suriyeli muhacir aileye ve bin 300'e yakın Osmaniyeli yardıma muhtaç aileye yardım elini uzattı. Kent merkezi ve ilçelerinde 260 yetim kardeşimize aylık 100 lira eğitim desteği sağlıyoruz. Yetimlere yönelik eğitim, bilinçlendirme ve topluma kazandırma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Sarıcan, Proje Destek Sistemi (PRODES) kapsamında hazırlanan ve  İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Hayatı Yetimle Paylaş" projesiyle yetimlerin yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini hatırlattı.

PRODES projesini önemsediklerini ifade eden  Sarıcan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında, 50 anne ve 150 yetim eğitimden faydalanıyor. Bu sayede anne ve çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya ve onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda onların kültür ve tarih bilinci, bilgisayar eğitimi, futbol, masa tenisi ve satranç eğitimleri ve bedensel gelişimlerine yönelik kursların yanı sıra kişisel gelişim seminerleri de verilerek psikolojik destek sağlanıyor."

Sarıcan, İHH İnsani Yardım Derneği bünyesinde oluşturulan Yetim Tespit Timlerinin (YTT) ihtiyaç sahibi yetimleri tespit ederek, ailelerin sorunlarını dinlediğini sözlerine ekledi.